Testimonial Postnataal Perifit gebruik

Waarom Perifit?

Wat mij vooral aanspreekt bij de Perifit is het gebruiksgemak. Iedere moeder met een klein kindje begrijpt dat je niet veel tijd meer hebt om uw huishouden gedaan te krijgen, laat staan om elke week naar de kinesitherapeut te gaan om daar met een beetje geluk te kunnen trainen zonder dat uw (b)engeltje begint te wenen. Ik gebruikte de Perifit een paar keer in de week als mijn zoon eindelijk eens een half uurtje sliep. De korte oefeningen maakten het gemakkelijk om te oefenen ook als dat half uurtje maar 5 minuutjes blijken te zijn.
De visuele feedback die je krijgt tijdens het oefenen zorgden er bij mij voor dat ik met de neus op de feiten werd gedrukt. Als ik mijn beenspieren wil trainen, dan zie je bijvoorbeeld uw knie strekken en plooien, het trainen van de bekkenbodemspieren is veel subjectiever.
Het juiste  gebruik van de Perifit (of eerder de spieren) was niet altijd even gemakkelijk. In het begin was het nog wat zoeken maar in mijn geval heb ik, na zeer uiteenlopende resultaten bij de spelletjes, eerst met behulp van de manuele modus leren voelen (met behulp van de visuele feedback) wat ik opspande en ontspande. Hierna waren mijn resultaten bij de spelletjes veel constanter.
Het competitieve aan het ‘spel’ maakt dan weer dat ik meer gemotiveerd was om te oefenen. Ik wilde steeds mijn score verbeteren. De verschillende levels met steeds andere spelen maken dan weer dat het spel uitdagend blijft en niet gaat vervelen.
Al bij al is de Perifit voor mij een goede aanvulling bij de onmisbare sessies bij de kinesitherapeut waar je eigenlijk de basis leert om zelf verder te kunnen.
K.M.

Related Posts

Leave a Reply

Top